onsdag den 9. juli 2014

Roskilde, cirkus og solskin

Det er jo i den grad blevet sommer udenfor – og jeg udnytter det så meget. Med korte dage på arbejde (ja, jeg går først på ferie torsdag i næste uge). Ungerne hygger og vi hygger og alt er den bedste idyl – lige bortset fra den manglende ferie. Men dagene er på magisk vis bare længere og mere magiske når solen skinner er temperaturen er på den rigtige side af 25 grader. Hvis bare ikke alle mulige andre også synes at Svanemølle-strand var så dejlig. Den er jo slet ikke dejlig, blev der sagt. Bare tæt på.

Nå, men vi har også nået en tur i Cirkus Summarum. Det var fantastisk i år – sidste år var jeg vildt skuffet, men jeg synes bestemt de havde fundet melodien i år igen. Inden cirkus var vi (for første gang – det er jo amager) på amager strandpark. Hold nu op – hvorfor har vi ikke været der før? Nååå ja – det er amager og 10 km fra hoveddøren (mens svanemøllen og Charlottenlund er hhv. 300 m og 2 km fra hoveddøren), men det var så lækkert. Næsten som at være syd på – og meget meget at foretrække frem for at stege i heden på cirkuspladsen, hvor der er så mange mennesker, at ungerne alligevel ikke kan nå noget som helst. Helt ærligt. Fint at der er en masse hurlumhej udenom cirkusset, men det er i den grad ikke dimensioneret til det antal børn, der dukker op på sådan en skøn-sommerlig søndag. Men forestillingen var alle pengene værd. Jeg er nu altid vild med Rasmus Bjerg.
Sidste uge nåede jeg også at have en del dage på Roskilde – og da det skulle kombineres med arbejde (på mit arbejde, ikke på Roskilde) var jeg eddermanme træt udover det sædvanlige. Men hvor var det fedt og bragte gode minder om min tidlige ungdom på det nu hedengangne Midtfyns Festival. Det var tider. Urinstøv, høj sol og lunken øl – der er ikke meget der slår det. I hvert fald ikke i frihedsfølelsen. 


Og gudhjælpemig om jeg ikke fik presset et besøg hos nogle venner, deres børn og deres nye sommerhus på spidsen af Odsherred ind. Det var maks. hyggeligt (selvom Havneby da er totalt ligegyldig. Nej gi mig Gilleleje og jeg skal vise dig skøn havneby). Det er det sjoveste mest pudsige hus de har fundet – men helt ned til vandet. Og det var lækkert. Nok et et sommerhus jeg ville købe, men hey, det er dælme godt vi er forskellige – ellers ville jeg jo ikke have råd til det, som vi skal have. Men super fed dag, hvor mændene selvfølgelig fik fældet et træ og på den måde vist deres mandighed. Jeg synes nu det er super kvindeligt at drikke dåsebager, bage i solen og lejlighedsvist smøre unger ind i solcreme – så det gik min dag med, mens jeg forsøgte at komme ovenpå til Roskilde festivalen, som fortsatte for mit vedkommende om aftenen. Hvor min (skønne overbærende) mand tog ungerne med hjem, som han har gjort hele ugen på grund af mit pludseligt udsvævende liv.

Og nu er jeg på arbejde. Vi er ikke mange, men det er nu vældigt hyggeligt – selvom jeg bliver lidt stresset af at kigge ud på solen og tænke, at jeg simpelthen spilder gode soltimer på kontoret når al fornuft tilsiger at jeg skulle bygge sandslot på stranden med ungerne!

Hun er da det smukkeste barn... 

2 kommentarer:

 1. Hvor lyder det bare hyggeligt det hele! Ferie rocks.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Og ferien er ikke engang startet! :-)

   Slet