tirsdag den 15. december 2015

Juletræ, Lucia og hyggelige julearrangementer


Så gik der tid med det… lalala…

Så gik der lidt tid – og for tiden er min tid dejlig, lys og blinkende, som en hyggelig julekæde. Jeg tilbragte weekenden, der just er passeret, med at være aldeles helliget familien og ungerne. Fredag var Caroline og jeg alene hjemme, da både Steffen og Margrethe var ude at føjte. Det var brand-hyggeligt. Og jeg, der troede vi skulle spise den obligatoriske risengrød (noget Caroline normalt insisterer på, når Margrethe ikke er hjemme), blev irettesat, da der i stedet blev bestilt pommes frites fra pizza-manden. Og her var jeg bestemt nem at overtale, så vi spiste pommes, kebab og kage til dessert. Da Caroline var gået ud på sofaen (desværre inden Absalons hemmelighed) dukkede min skønne veninde op. Og så stod den på mere kage, slik, te og snak. Og ja, så en af de gamle James Bond film. Det er efterhånden blevet en tradition.
Lucia optog i Krebs skoles SFO

Luciapige, der efter eget udsagn kigger ned for ikke at se genert ud...
 
Lørdag gik med – ingenting, rigtigt. Vi var bare hjemme - og lavede klatkager, julepynt og fik gæster. Det var nemt, afslappende og lige hvad vi alle trængte til.

Søndag gik turen til det vestsjællandske, hvor min mor jo har slået sig ned på en stor (dog nedlagt) gård. Og da hun og hendes mand har været så venlige og forudseende at plante en skov, er det nu derfra vi hvert år hjembringer juletræet. Det er altid så brand-hyggeligt at traske ud og finde juletræet 'i egen skov', skændes om hvilket, der er bedst, fælde det, der vandt (eller tabte, hvis man ser det fra træets perspektiv), og senere spænde det fast til taget og køre hjem. En kørsel, der foregår i lidt langsommere tempo end vanligt. I år nåede vi hjem, således at vi kunne nå at pynte det inden pigerne gik i seng. Så nu står det skønneste julede juletræ og skinner og blinker i stuen. Og spreder total stemning. Så nu måtte ferien egentlig godt snart gå i gang J.
Juletræet på vej hjem

Juletræet - nu pyntet
 
Der er dog lige en række hyggeligt arbejdsdage med en masse hyggelige frokost-aftaler og julemiddag på Madklubben med afdelingen, der skal overstås inden. Juletid er bare det bedste!

2 kommentarer:

 1. Hep! Jul er det bedste; lyder som en fremragende weekend :D

  - Anne, www.venterpaavin.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en aldeles fremragende weekend - og faktisk en aldeles fremragende december måned. Og om 2 timer har jeg juleferie!!!

   Slet