tirsdag den 20. oktober 2015

Efterårsferien 2015 i Nordsjælland

Så gik der en rum tid siden jeg sidst var herinde – og tiden er gået med ferie! Fredag inden ferien for alvor blev skudt i gang fik vi malet gulve i hele lejligheden, og derfor var det smart, at turen lørdag morgen gik til det skønne Nordsjælland. Nærmere bestemt sommerhus i Gilleleje (eller rettelig Tinkerup strand).
Vi havde en hel helt fantastisk uge. Vi nåede på stranden, hver dag. Caroline fik våde sokker på stranden, hver dag J. Og vi fik shoppet vinterstøvler og ny lækker vinterjakke til mig (så nu skal vi leve af havregryn resten af måneden). Vi var på Louisiana og se Kusamas vanvittige prikkede univers. Hun er seriøst forstyrret men en helt igennem fantastisk kunstner. Vi besøgte gode venner i Rungsted og spiste både god frokost, hoppede på trampolin, drak snaps (!) og delte en omgang pizza inden turen gik tilbage til sommerhuset. Vi nåede på Esrum kloster og lave middelaldermad. Det var en overraskende fin efterårsferie aktivitet. Vi fik malet vores egen mel, plukket en høne, pelset en kanin, kværnet smør, lavet ost og presset æblejuice. Desuden producerede vi krydderier og til sidst blev det hele spist i et stort overdådigt festselskab. Det var så fedt – selvom vi alle stank af bål bagefter. Vi ’nåede’ også at have laaaaaange morgener i nattøj, vi så uendeligt mange Olsen Banden film, vi drak litervis af varm kakao med litervis af fløde pisket til skum. Vi fik spillet scrabble for børn et utal af gange og læst og højtlæst en masse bøger. Vi blev kogte foran brændeovnen og vi kølede af i haven med at finde sjove svampe i græsset og plukke 1 kg hasselnødder. Vi sluttede ugen hjemme, hvor vi tilbragte det meste af en dag i Tivoli – hvor vi mødte en del af pigernes veninder, så det var jo et stort hit. Og der var gløgg og hygge til de voksne også (og en del ture i den gamle rutsjebane).
Hold nu op en fed dejlig skøn afslappende og rig uge. Det er jo så deprimerende at være tilbage i hverdagen – den er nu god nok. Og begge unger glædede sig til at komme i skole igen. Men man grund-savner jo familien mellem 8-16. Hver dag!
Nu er vi tilbage til vores skønne morgener med gå-tur langs søerne. Og det er de bestemt også stor lykke at hente på.
 
Herunder billedkavalkade af skønne ferieminder (og ikke et ord om, at min Timehop app fortalte om de dejlige solskinstimer og solbadning sidste års efterårsferie bød på - i San Francisco hos farmor og farfar):

Esrum Kloster:

Kusama på Louisiana:

Tinkerup strand, hvor vi talte brændmand og sandorme:

Sommerhushygge:


Halloween i Tivoli:


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar