mandag den 2. november 2015

Halloween-tømmermænd og julestart


Der går gerne en uge mellem min aktivitet herinde – og det må så være det, der er tid og overskud til. Det er bare det, at jeg har så frygteligt travlt med at leve ude i den virkelige verden. Og det går godt med det. Jeg var til frisør i weekenden – det vil sige fredag, hos Gun Britts helt fantastiske assistent Simone. Hun ved bare præcis hvad der er godt i mit hår – og jeg er så glad for det. Men typisk når man har været til frisør og håret bare spiller, så skal man slet ikke noget, hvor det er et krav. Ungerne var til Halloween først i SFO’en fredag eftermiddag. Og der blev de hentet af en klassekammerats mor, som har børn i både Margrethe og Carolines klasse – det er så smart. De tog så hjem til marmorkirken, hvor de bor som nabo. Og her var der ’Gys eller guf’-rundttur med en masse andre børn fra skolen – og klokken 20.30 dukkede vi forældre op til forældre-vin og (u)hygge i kælderen. Det var så brand-hyggeligt at vi kom alt for sent hjem. Og eftersom ungerne jo var ude fik Steffen og jeg lige tid til at se hinanden dybt i øjnene på District Tonkin i Dr. Tværgade – som er en helt fantastisk vietnamesisk restaurant, der laver byen absolut bedste beef-salad.
Lørdag var Steffen ude til et arrangement med sit gamle studie (ja, selvom det er forbløffende mange år siden) – så jeg var alene hjemme med tøserne. Dagen gik med hygge og sofa-soveri for Margrethe og jeg. Caroline var på date med en af hendes gamle bedste-veninder, der heldigvis, nu de ikke går i skole sammen, bor lige om hjørnet. Jeg gik desuden i gang med en ny bog. Og den er virkelig anbefalelsesværdig. ’Ser du månen, Daniel’ – go get it! Aftenen gik for begge ungers vedkommende med Halloween-arrangementer. Den ene var ved veninden i kartoffelrækkerne og den anden sov ved veninden i komponistkvarteret. Begge steder er voldsomt engageret i Halloween – og søndagen brugte vi på status af slik-orgiet. En hel spand til hver. Voldsomt, men de var glade. Og trætte.

Så vi tyv-startede så småt julen ved at se en julefilm på sofaen og byggede Frost-slottet i LEGO – efter det har været faldet sammen længe. I det hele taget var det en virkelig langsom søndag. Og det var præcis hvad vi alle havde brug for – og det gav plads til at vi (de voksne, Steffen og jeg) fik lavet fuldstændig pinlig orden i vores kælderrum – som er en del af lejligheden. Nu kan man finde alting, pigernes sko står fra gulv til loft i synlige hylder – mens vores har fået alt den plads de skal bruge i det store skoskab. Alt er pakket i transparente plastkasser og jeg fik brugt en time i ’minde’kassen’, hvor vi gemmer alle pigernes gamle kunst-kreationer, tegninger, diplomer og lignende. Søndag som den er bedst.

4 kommentarer:

 1. Lyder som en dejlig weekend :-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det DÆLME også. Og nu er jeg på arbejde - hvor en kollega har lavet cheesecake. Helt ok mandag!

   Slet
 2. Lego-byggeri er bare skønt i alle aldre :D

  - Anne

  SvarSlet