tirsdag den 30. august 2016

Opstart af bogklub - med 'Det år vi gik til begravelser'


Jeg har inviteret en flok kvinder til opstart af bogklub i aften (apropos min bog-interesse). Faktisk er enkelte af dem ikke nogle, jeg som sådan ser så meget, men de er mere søde bekendte, som jeg har mødt i forskellige sammenhænge. Fælles for os alle er dog glæden ved en god bog. Og at vi gerne vil inspireres endnu mere når vi læser. Desuden skal vi jo selvfølgelig også lige nå at løse verdenssituationen og spise en masse kage. Det er den slags bogklub. For det er nemlig ikke en meget nørdet klub med rynker på næsen over krimier, og kun lovprisning tilovers for Strindberg og Blicher (ikke at de er udelukket J). Det handler om at nyde at læse og fordybe sig i historier.
Jeg glæder mig. Vi har alle læst Henriette Rostrups ’Det år vi gik til begravelser’, som jeg slugte på få dage, da jeg fik den i hånden for snart et halvt år siden. Det er en fantastisk fortælling om Julie, der oprindeligt kommer fra en let dysfunktionel familie i Kokkedal, men tager skæbnen i egen hånd og flytter til New York – nu med navnet Jewel Temper. Her bliver hun ghostwriter for en litterær agent Mia (som er sin helt egen personlighed i bogen). Jewel får også en datter og flytter ind i egen lejlighed med transvestitten Mr. V, som underbo. Et menneske der også, som agenten Mia, giver hendes liv et twist.  Bogen er fyldt med dyb livsglæde og håb – og jeg har stort set proppet det ned i halsen på alle jeg kender. Den er virkelig en perle.

4 kommentarer:

 1. Det er en god bog, men ret speciel. Jeg kunne godt lide den, men har hørt om nogle der opgav den. Håber din bogklub synes om den :) kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes du den er speciel? Spændende. Jeg synes faktisk den var ret ligetil - men nu hører jeg så lidt flere meninger i aften :-)

   Slet
 2. Det lyder dejligt med en bogklub. Jeg ville bare ønske at jeg fik læst noget... bare en lille smule. Har 3 splinternye bøger til at stå derhjemme, som jeg ikke er kommet i gang med endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også. Og jeg læser fordi, der er så meget andet jeg så ikke gør. Jeg bliver bare umuuig at være sammen med, hvis jeg slet ikek for læst. Når det er sagt er det selvfølgelig også svingende. Nogle perioder læser jeg mere end andre, men hvis der går for lang tid bliver jeg træls og urimelig. Og føler jeg mangler en vigtig del af mit liv.

   Slet