onsdag den 3. februar 2016

Om at være god eller dårlig til at være syg

Så blev det min tur til at blive ramt. Begge piger har været igennem et døgn med ondt i maven og opkast. Kun et døgn og efter de 24 timer er det som blæst væk, og svært at forstå at de ligefør var så dårlige. Jeg håber, at det samme er tilfældet når voksne (altså mig...) rammes.

Det er faktisk lidt sjovt den forskel, der er når folk er syge. Vi kender jo alle mande-influenzaen, som jo er tæt på dødelig. Så er der når vi kvinder er syge. Vi kan godt vaske tøj, gulve og smørre madpakker selvom vi har 40 i feber og ryster. Og så er der børn - som ofte kan være meget syge. Og alligevel ovenpå.

Men her er der bestemt også forskel. Hvor Caroline bare lå helt stille på sofaen det døgn hun kastede op (og at ligge stille på sofaen er et sikkert sygdomstegn fra hende), så var Margrethe ramt at mande-influenza. Det bliver hun altid ved sygdomme. Hun lå et par timer på badeværelsesgulvet og var overbevist om, at hun skulle dø. Den lille stakkel. Det er også virkelig ubehageligt at have kvalme, men det er nu pudsigt så forskelligt adfærden omkring det udspiller sig.

Jeg tror faktisk man kan være mere eller mindre god til at være syg. Jeg ved godt hvordan billedet ser ud herhjemme.


6 kommentarer:

 1. God og hurtig bedring til dig, her er der også en lille dreng, der selv står op og kaster op uden at kalde for meget på moderen. tænker at hans kone bliver glad for det en dag ;-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt ikke. Begge mine kan heldigvis selv nå derud. Det giver mindre vasketøj og klamt halløj.

   Slet
 2. @Birgitte: he-he, det har du sgu' klaret meget godt!
  @ Cille: Sikke noget!! Det lyder forfærdeligt! Hjemme hos os er Mand aldrig syg (kun når han har været hos tandlægen...), hvorimod jeg selv tror jeg skal dø når jeg er syg. Hver gang. Der er intet så frygteligt som at kaste op! Rigtig god bedring!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig. Opkast er skrækkeligt!!! Og her er mand heller aldrig syg. Jeg har oplevet det to gange på 11 år (11 år - vildt). Men de to gange har jo været som var det sidste gang :-)

   Slet
 3. Har faktisk for nyligt høre, at videnskaben har bevist at mænd rent faktisk rammes hårdere rent fysisk ved sygdom. Noget med østrogener. Men ved det ikke. (Sikker mænd der har stået for den undersøgelse).
  Uanset - så rigtig god bedring til dig Cille. Husk at du godt må ligge på sofaen og vogte over fjernbetjeningen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har de jo åbenbart noget at have smerten i ;-). Og tak. I own the remote

   Slet