onsdag den 2. marts 2016

Om en oplevelse for livet og om at give muligheden videre


Jeg blev bachelor fra Syddansk Universitet i 2003 – i Odense. Hvor jeg mere eller mindre altid havde boet (altså der, og så Ringe). Men så skulle der også ske noget nyt. Jeg boede sammen med en kæreste og det havde jeg ikke lyst til. Og jeg var ung. Og en dag stod jeg i kø i studiekontoret. Jeg tror jeg skulle tilmelde en eksamen (det var dengang, hvor dette ikke kunne gøres online, der var ikke noget ’online’ på universitetet). Anyhow, når man sådan står i kø har man tid til at læse de opslag, der altid hænger (hang) på opslagstavlen. Og midt i det hele var der det her opslag om et års universitetsophold i USA. Med alt betalt. Og jeg søgte. Sammen med hundredvis af andre. Og jeg fik det!!

Hvorefter jeg løb så hurtigt fra mit gamle studieliv som mine fødder kunne bære mig. Og rejste, med $30.000 i lommen (det var fan’me mange penge i 2003) til USA – hvor jeg havde et helt fuldstændigt livsomvæltende, fantastisk, skønt og eventyrligt år. Jeg kørte på snescooter i Rocky Mountains, kiggede på stjerner fra jacuzzi på bjergside i selvsamme bjerge, kørte roadtrip på kryds og tværs 5 gange, besøgt New York, Washington, New Orleans, Denver, LA, San Francisco, Santa Barbara, Chicago, og uendeligt mange andre byer. Jeg havde et privatfly til rådighed en hel weekend, surfede på privat strand i Santa Barbara, jeg festede, levede det vilde college-liv, hyggede og læste uendeligt lidt – og afsluttede det hele med 2 måneders total afslapning og ferie i San Francisco med en flok gode venner.

I denne weekend skal jeg så fejre to nye modtagere af dette scholarship. Som uddeles årligt. Og som jeg har deltaget i uddelingen af lige siden. ’Vinderen’ af scholarship’et ved bare slet ikke hvad de går ind til. Men de går indtil en oplevelse for livet. Et år, der definere mange ting fremefter – og oplevelser, der, for mit vedkommende, nok aldrig kan toppes. Jeg glæder mig at give denne mulighed for et nyt ungt menneske. Og i år skal velkomst-festen være i mit hjem. Så det er godt, der kommer rengøring på fredag inden festen på lørdag J.


Throw-back fra en tid med printede billeder
Santa Barbara 2004

:
Jackson Hole, Rocky Mountains 2003 - upside down
Flyet - 2003

 

1 kommentar:

  1. Wow. Sikke en oplevelse. Lyder ganske enkelt fantastisk.

    SvarSlet