mandag den 21. marts 2016

Påskeferiestart og fejring

Fredag startede påskeferien for tre fjerdele af vores lille familie - og det var simpelthen så skønt. Og jeg tror også ret tiltrængt specielt for børnene. Udover at det er sjovt og fedt at gå i skole er det også dejligt og tiltrængt med pauser :-).


Så er vi kommet hjem fra to dage på en (øde) ø - eller det føles i hvert fald sådan. Min mor holdt sin 60-års fødselsdag på Agersø, hvor der bor omkring 150 mennesker normalt. Og så er der en kro og en købmand. That's it. Der er knap nok internet, så det har været en weekend helt nede i gear. Vi startede bilen lørdag formiddag og kørte til Skælskær hvor færgen sejler fra. En stor oplevelse for ungerne, der jo ikke er den generation, der husker storebæltfærgerne. Her var et lille kvarters sejllads på færgen - hvor der lige kunne være 20 biler og lidt folk. Men vi var 3 biler og meget få folk. Så var linjen ligesom lagt.

Jeg har som barn holdt en meget stor andel af mine sommerferier på Lyø, da jeg er barn af et hippiepar, der holdt fast i ø-lejr-konceptet i mange år. Og når man har set en af de små danske øer, ja så ved man hvordan de ser ud. En lille ø, men stort set kan se på tværs af - et gadekær i midten, hvor de få huse danner en romantisk lille ø udfra. Og en købmand, der ligner en købmand på frilandsmuseet. Men det var simpelthen så hyggeligt. Vi fik gået lange ture, spist god (kro-)mad og fejret min mor. Min onkel og tante, som er noget af min eneste familie (vores familie er meget lille) var der også. Og dem ser vi alt for lidt. Det var hyggeligt. Men fik mig også til at sætte pris på den familie jeg selv har lavet. Min mor er gift igen med en mand med 3 børn (nu halv-voksne børn). Og vi er aldrig vokset op sammen eftersom de har fundet sammen efter jeg for længst var flyttet hjemmefra. De bor i de børns barndomshjem. Og de er meget tætte. Og meget lidt åbne for at lukke andre mennesker ind. Og det kan være svært. Faktisk har jeg det, desværre, sådan at jeg egentlig helst så, at det havde været os og min mors side af den familie, der havde været der. Det er ærgerligt men en ting, der bare skal leves med. Men også noget der sætter fokus på min egen selskabte familie. Hvoraf mine veninder jo faktisk spiller en stor rolle. Måske er det sådan at være enebarn. Man må selv ud og skabe sin familie.


Nu vil vi pakke os sammen efter en lang og doven morgen og tage på Joe and the Juice (ungernes vag - jeg føler mig alt for gammel det sted, da jeg simpelthen synes lydniveauet er alt for højt... mormor) og i biografen og se Kong Fu Panda 3. Jeg er nemlig så smart, at jeg har fået bestilt vores rengøring idag. Så vi skal være ude af hjemmet hele eftermiddagen. Og så skal vi vist have åbnet sommerhuset senere på ugen :-).

4 kommentarer:

 1. Påskeferie er så tiltrængt på denne her tid af året ;-), vi nyder det også i fulde drag! Det lyder som en skøn tur I havde, og godt at få sat familielivet lidt i perspektiv. Håber det løser sig, og at det ikke er alt for hårdt med pap'erne. Fortsat god ferie! NB: MEGET smuk kop du lige flashede øverst i dit indlæg, hvor kommer den fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går fint nok med pap. Altså det kunne jo være helt vildt skønt om det var anderledes. Men det fylder ikke som sådan i hverdagen. Koppen er smuk! Det er blomsterkopperne fra Royal Cooenhagen.

   Slet
 2. God påskeferie :) håber I nyder alle dagene. Kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Birgitte. Og i lige måde.

   Slet