torsdag den 31. marts 2016

Kastanjefri, hullede knæ og den sidste påskechokolade

Så blev den første uge endnu kortere – og det gør egentlig ikke noget selvom årsagen på en gang var trist og skønt.
Tirsdag blev jeg ringet op af Margrethe i SFO’en, da Caroline var faldet og lavet et ret stort hul på knæet – faktisk på begge knæ. Og hun skulle hentes. Samtidig er det sådan at Krebs skole har fri, dagen efter kastanjen springer ud i gården. Og det gjorde den så i år i påsken – men eftersom man lige skal i skole for at opdage det, blev det så til fri onsdag. Og den slags fridage er tit ret svære for forældrene at håndtere idet de kommer lige pludselig (jeg mener, hvem kan se præcis hvornår kastanjen har tænkt at springe ud – frem i tiden). Men de er også dejlige – når det lykkedes at få dem mingeleret. De sidste par år har Margrethe både været med mig og mormor på arbejde og en enkelt gang lykkedes det at tage en fridag med dags varsel. Og de er altså, besværet til trods, hyggeligt at følge den slags traditioner – og specielt se ungernes glæde over det. I går havde jeg så en barns sygedag med Caroline, mens Margrethe havde en veninde på besøg (og til forældrenes store glæde – dagspasning hos os) hele dagen. Så på den måde kan man sige at den lille sårede kriger sørgede for, at jeg var hjemme. Kastanjefri  eller ej.


Og aftenen, efter ungerne gik i seng, viste sig også fra en helt uendelig heldig side. Vi fandt en rest virkelig god påskeslik fra Peter Beier. OG vi fandt Homeland sæson 5 på DR's hjemmeside. Og de første afsnit havde få timer tilbage før de slettede på app'en, så vi nåede lige at få det med. Yayyy - serie aften.
Sådanne dage skulle man have mange flere af.

4 kommentarer:

 1. Åhr, det lyder som en hyggelig tradition. Temmelig upraktisk, men hyggelig. Kastanjefri, det lyder som noget, vi alle skulle have :-) God bedring til den sårede krigers knæ! Kh

  SvarSlet
 2. Fantastisk at have fri dagen efter Kastanjetræet springer ud! Skøn og helt og aldeles uforudsigelig tradition. Jeg er vild med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kastanje-fri er nemlig en (af de mange) super hyggelig(e) traditioner den skole lever efter :-). Trods besværet er det det værd

   Slet