søndag den 2. oktober 2016

Påklædningsråd til kvinder i topposter!!

Lad os tænke en tanke. Det er 2016. Oktober. Berlingske udkommer med søndagsudgaven. Den handler om alt det en avis nu gør på en søndag. Nyheder, Mellemøsten, vin, bil og boliger. Nåååå ja. Og så en 4 sider lang (og det er godt nok meget i en avis. Så meget ved jeg) omkring hvilket tøj (ja, tøj) karrieremanden skal tage på for at blive taget seriøst.

Så over 4 sider forklarer diverse såkaldte eksperter hvorfor mænd ikke bør gå i shorts på arbejde. Og hvorfor de ikke skal vise huden på armene ved at tage kortærmede skjorter eller (oh ve) t-shirts på. Fordi hvis vi ser huden kan vi, som forretningspartnere, konkurrenter og kunder, ikke se andet. Vi bliver simpelthen forblændet af alt den hud manden viser. Og kan derfor ikke tage ham seriøst. Det er forøvrigt det samme, der gør sig gældende for sko. Forretningspartnere og kolleger kan virkelig ikke arbejde sammen med, handle med eller modtage ordrer fra en mand, der har sorte sko sat sammen med brunt bælte. Eller omvendt.

Lyder det som artikel i Berlingske? Nej. Egentlig ikke.

Erstat nu 'mand' og 'mænd' med 'kvinde'. Og indsæt endda den helt oprørende term 'karrierekvinde'. Så har du dagens artikel i Søndagens Berlinger. Come on!!

Så nu ved vi, at hvis vi, kvinder altså, vil have et lederjob og en karriere, vi må ikke, som i aldrig under nogen omstændigheder, vise hud på arme eller ben. Vi må ikke have uglet hår - men for Guds skyld heller ikke stylet. Som Helle Thorning, Gud forbyde hendes pyntesyge. Og vi må heller ikke have meget sminke på - det er forfængelighed, der ikke er topleder-potentiale i. Men uden sminke går det heller ikke.


Og det, mine damer, er faktisk de krav, der er til kvinder i toppositioner. For hvem bekymrer sig om evner. Og udsyn - her i 2016. Tsk tsk...

2 kommentarer:

  1. Mit feministiske hjerte går en smule i stykker over sådanne artikler. På den anden side så er det ikke overraskende fra Berlingske. Desværre. Kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. HA. Sådan et hjerte har jeg også. Come on. Det er sgu for dumt med den artikel. Det kan de gøre bedre.

      Slet