søndag den 3. januar 2016

Jeg simpelthen elsker mit hjem. Og sådan set også min hverdag.

Jeg sidder lige og kigger ud over min(e) skønne stue(r). Her er varmt, dejligt og det er lige 'os'. Vi er ikke Bo Bedre- typer forstået på den måde, at det nok aldrig rigtig lykkedes at følge alle tendenser i indretning. Jeg kan blive vældig benovet og behørigt imponeret når mine veninder (specielt hende  her) ender i modemagasiner fordi de kan noget med indretning. Men som jeg sidder her søndag aften tænker jeg, at vi også kan noget. Her er en god følelse og den helt rigtige stemning. Og man kan se vores familie i indretningen. Og i den uendelige mængde LEGO friends, der står under flygelet. Og jeg er lykkelig helt ind i bunden for, at mine tøser kommer til at huske (og forhåbentlig vende hjem til) dette 'barndomshjem'. Tror jeg har sagt det før. Men her er bare så hyggeligt.


Måske jeg lige nu sidder og bliver ekstra vemodig og tanketung, da hverdagen væk fra hjemmet - og ikke mindst væk fra hinanden - starter igen i morgen. Jeg er faktisk glad for mit job. Når det nu ikke kan være anderledes. Jeg har gode kolleger og en skøn chef. Fine opgaver. Men alligevel ved jeg helt inderst inde, at hvis jeg vandt i lotto (altså rigtig vandt mere end småpenge), så ville jeg gøre noget andet. Noget helt andet og væsentlig mindre. Jeg ville i hvert fald ikke bruge 37 timer om ugen på noget, der i det samlede billede dybest set er ligegyldigt. Det skøre er, at jeg faktisk ikke ved hvad jeg ville - jeg ved, at jeg ikke ville sætte mig i sofaen og se tv (eller jo, måske den første euforiske periode efter gevinsten). Men jeg ville ikke 'skulle' tjene penge, jeg ville bruge væsentlig færre timer på noget, der ikke skabte andet end økonomisk værdi herhjemme (lets face it - den økonomiske værdi er svær at undvære), jeg ville leve ... langsommere. Det er vist den bedste fornemmelse jeg har af det. Jeg ville læse (mange) flere bøger. Og jeg ville give tøserne - ja os alle - rolige og langsomme hverdage. Når vi havde lyst til det. Og fest og farver i hverdagen, når det var det, der var brug for og lyst til. Jeg ville have (mange) flere gæster, noget som jeg ofte synes er svært at prioritere (men også at undvære) i en presset hverdag. 

Men jeg vinder nok ikke i lotto, dersom jeg ikke spiller. Måske det alligevel var en ide at finde ud af hvilke 'luksus-elementer' jeg kan tilføje vores hverdag. Og gøre den endnu bedre.


4 kommentarer:

 1. Sejt at I har plads til flygel, men spiller I egentlig på det? Jeg spiller slet ikke Lotto, men hvis jeg vandt, så tror jeg faktisk at jeg ville rejse væk i nogle måneder. For ved af erfaring, at man kommer til at savne hverdagen en del efter 3½ måned ude :-) kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Margrethe begynder til klaver her nu - og så kan Steffen teknisk set lidt. Desuden kan gæster med de evner benytte det- Elsker det - det er jo så smukt samtidig. Jeg tror jeg skal have mere end 3½ måned ;-) - men samtidig ved jeg bare at jeg også elsker hverdag. Den skal bare indeholder det halve antal arbejdstimer.

   Slet
 2. Kære Cille
  Det ser også virkelig hyggeligt ud! FEDT flügel!...
  Jeg ville helt klart heller ikke bruge 37 timer på at arbejde, hvis jeg vandt i lotto, og jeg ville - helt som dig - bare læse bøger og leve langsommere......
  Jeg vil prøve at være lidt mere snegleagtiglangsom her i '16, måske lykkes det en lille smule. Hopefully.
  Kærligst, mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det vi gør i 2016 - holder hinanden op på snegletempoet. Og eftertænksomheden og tiden til livet.

   Slet