onsdag den 6. januar 2016

når man pludselig har store børn

Idag efter det meste af min arbejdsdag, som by the way inkluderede lækker frokost på Grill Royal (jeg skulle få rabat - er der jo nærmest hver anden dag), ringede min telefon. Det var Margrethe, på 9 år, der bare ville høre hvornår jeg kom og hentede hende og lillesøster. Og da jeg så svarer 15.30 siger hun pludselig 'må vi ikke selv prøve at gå hjem'? Øh altså ... det er jo ikke fordi vi ikke har 'øvet'  og har gået turen helt vildt mange gange. Og hun har nøgle med. Intet var egentlig i vejen for hendes anmodning. Og de fik da også lov. Men jeg kørte så jeg mødte dem liiiige da debat hjemme og havde lukket sig ind.
Det gik SÅ godt. Selvfølgelig. De var så stolte og glade og euforiske. Begge havde sikkert været nervøse og spændte. Men helt garanteret ikke så meget med hjertet oppe i halsen som mig indtil jeg nåede hjem. Det var som om alle cyklister idag kørte uendelig langsomt af Bredgade. Og hvad er det også lige der sker når ladcyklens gear fryser fast 😜😳. Det fordrer jo ikke hurtig kørsel.
Men de kunne jo selv. Mine store piger. Det er en dejlig og dog samtidig sær følelse at Margrethe nu er så stor, så hun selv kan gå hjem. Tror lige jeg skal vænne mig til det uden at udvikle panik-scenarier og hyperventilering når de eller hun går selv.  

10 kommentarer:

 1. Hahaha, aner jeg, at du er lidt en pyller-mor søde ;-)
  Min ældste begyndte at køre hjem (cykle) fra skole allerede i 1. klasse, men han skulle heller ikke krydse nogen vej (vi har cykelsti stort set hele vejen).
  De bliver hurtigt store og kan sagtens. Og mobiltelefonen er jo også en god ting.
  Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Er jeg pylret? Det er jeg muligvis - men de skal over en del ret trafikerede veje. Der er kun meget få af hendes klassekammerater, der går hjem selv. Jeg kørte selv med bus fra 0. klasse i en halv time hver dag! Men tror både tiderne og trafikken har ændret sig ret meget :-).

   Slet
  2. Man skal have lov til at være pylret, hvis man vil ;-) jeg mente ikke noget ondt i det. Jeg har bare ikke de store bekymringer omkring sådan noget - og min 10-årige tager også bussen hjem selv, låser sig ind og er alene hjemme i over 1 time.
   Familier er forskellige - men hvis barnet ønsker det, skal man huske at give dem lidt plads til at prøve tingene af. Kh. Birgitte

   Slet
  3. Sådan tog jeg det nu heller ikke. Og hvis vi stadig fx. boede hvor vi boede i Sønderborg ville de garanteret selv have gået hjem fra 0. klasse - der skulle de heller ikke ud på veje. Men her omkring Trianglen og lille-trianglen er trafikken ret heftig. For børn ikke mindst.

   Slet
 2. Tillykke med det store spring! Vores på ni år praktiserer også at gå selv hjem flere gange i løbet af ugen. Det er helt fint, og det giver virkelig meget tid til andre ting, at de pludselig kan selv. Og deres selvtillid får jo også lige et boost. Jeg tror faktisk det var sværest for min mand hjemme hos os. Jeg havde længe været fortaler for projektet inden Mand overgav sig, og nu er alle glade. Det er skønt! Lad dem dog, de kære små... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis som her - Steffen var også helt 'ej, ej - hvad vej gik de - der er alt for meget trafik' igår da han hørte det. Han vil have en helt anden rute hvor de stort set kun går langs søerne - men den er længere og de kan den anden. Sååå... han skal nok bare lige vænne sig til, at de er store. Jeg glæder mig i hvert fald til at jeg kan få den halve time mere som fleksibilitet. De skal jo ikke være alene hjemme længe.
   Og ja - det var så meget et selvtillidsboost. Og skønt at se.

   Slet
 3. Åhr, hvor er de seje og store. Jeg synes overhovedet ikke, du er pylret - jeg ville være mindst lige så pylret/nervøs/spændt :-) Der kommer dog til at gå noget længere, før Øglen får lov at gå alene hjem - der er nogle seriøst store veje, der skal krydses for at komme hjem, så hun får lov at vente en del år endnu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-). Jeg synes også lille trianglen, som de skal krydse er lidt hård. Men til gengæld er resten af ruten igennem Holmens kirkegård. Får I ikke en gangbro over/under kalkbrænderi-vejen?

   Slet
  2. Lille Triangel er crazy. SÅ sejt, at de kan. Jeg ved faktisk ikke, om der kommer en gangbro over eller under Kalkbrænderivej, men det håber jeg dæleme - den er helt åndssvag, og jeg tør hverken lade dem krydse den eller gå langs den alene før om meeeeget lang tid pga. bilernes hastighed og al den tunge trafik.

   Slet
  3. Ja, Kalkbrænderivej er træls. Jeg håber, der kommer en bro mere. Eller måske en tunnel. Synes bare at det var planen - fra da vi selv boede dernede.

   Slet