fredag den 22. januar 2016

Noget om at vælge en lettere vej end over

Ingen har sagt det skal være nemt. Det er et ordsprog, jeg har hørt virkelig mange gange i livet. Og som vel siger noget om vores samfunds sjæl. Om vores lidt protestantiske baggrund, hvor det, der er godt og succesfuldt altid følger efter hårdt arbejde.

Men hvem har egentlig sagt, at det ikke må være nemt. De gange hvor det vel og mærke er muligt. Jeg er nu engang af den opfattelse, at det er decideret skørt at kravle over et højt plankeværk, hvis man kan gå under i fuld højde. Måske endda uden at bukke sig. Selvfølgelig er alle velkomne til at kravle over de højeste hegn, hvis det giver dem glæde og tilfredsstillelse. Men jeg synes det er ærgerligt, hvis det er frygt for, at de ikke gør det godt nok eller har fortjent det gode i livet, der driver dem på klatretur. I så fald må man for min skyld meget gerne smutte under. Ude.n at få splinter i fingrene og revner i bukserne af alle de anstrengelse plankeværket udgør.

Der er ting nok i livet som helt af sig selv nok skal være svære. Men hvorfor den fokus på, at det skal være skidt for at det kan være godt? Jeg tænker, at jeg vil blive bedre til bare at nyde tingene. Uden den dårlige samvittighed og mave-følelse af egentlig ikke at have 'gjort mig fortjent'. Også de ting, der kommer nemt til mig. Der er rigeligt at kæmpe for, men ind imellem er det jo slet ikke nødvendigt. Med al den kamp. 

4 kommentarer:

 1. Helt enig, Cille!
  Jeg er af helt samme opfattelse, og det er jo netop et levn fra den gang hvor alting, for nogle, vitterligt var en kamp. Idag er vi mere priviligerede, og det er heldigvis ikke ren og skær overlevelse, der står på dagsordenen. Ikke i denne del af verden, i hvertfald. Men min mor lever også efter den devise, du beskriver. Jeg er tilhænger af at gøre tingene lidt mindre Strindbergske. Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mindre Strindbergske. God formulering. Og nemlig... Hav en dejlig uge. Her starter den med at have sygt barn.

   Slet
 2. Åh ja, helt rigtigt. Kh. Birgitte

  SvarSlet