tirsdag den 12. april 2016

Vi skal have nyt køkken - skat gir'


I dag udbetaler skat penge – og jeg har det fuldstændig som om, at jeg får alle de penge bare sådan foræret af nogle. JA – jeg ved godt det er vores egne, og det egentlig bare er fordi vi har fået (væsentligt ser det ud til) mindre udbetalt hver måned end vi egentlig skulle. Men det har jo ikke betydet noget. Ingen har lidt nødt og vi har haft det vi skulle bruge. Men i dag udbetaler de så. Og vi påtænker at få os et nyt køkken.

Det er jo slet ikke en ny ide. Det er noget vi har tænkt siden vi købte lejligheden. Men for det første er det slet ikke af akut karakter. Faktisk er det et rigtig hyggeligt køkken vi har. Fyldt med hyggelig charme og jeg elsker, elsker det rum. Det (altså selve køkkenet) er bare helt usædvanlig slidt og samtidig er der lavet nogle ret klampeagtige løsninger, der ikke kan rettes på med mindre man ligesom giver det den store tur. Og så er køleskabet gået i stykker – således at det stadig køler, men det er vist også det, der er at sige om det. Og opvaskeren vasker mindre rent end mine børn gør i sandkassen. Nå ja, og når man bager boller skal man huske (huske!) at vende pladen midt i det hele – ellers bages kun de boller, der står inderst. Kogepladen er for lille og med en kant, der gør at to store gryde – ja, så er den fyldt ud. Emhætten er sådan en man slår panden på (!!) og så dækker den over jorden mest charmerende mini-vindue.

Så nåede vi til ’for det andet’ så er det bare sådan noget ’ååååhhhh’. Egentlig interesserer hverken Steffen og jeg os for nye køkkener. Og faktisk ville jeg sådan ønske der kom nogle (med god smag, forståes) og lige lavede det. Altså – bestemte hvordan det skulle se ud. Det er jo vanvittig mange beslutninger man skal tage – jeg kan ikke engang finde ud af hvilken bordplade. Jeg skal også vælge gulv/nyt gulv/eksisterende gulv, kogeplade, vask/en-vask/dobbeltvask/hvad størrelse, bordplade, fliser/ikke fliser, fronter OSV.

Men nu har skat været så venlige at forære os et nyt køkken (eller – vi har tilsyneladende sparret op til et) og så må vi jo (så småt) gå i gang. Alle gode forslag og billeder af flotte fine og smarte køkkenløsninger modtages gerne!

4 kommentarer:

 1. IKEA har vist en meget god virituel side, hvor man kan designe og se køkkenet (det er jo værd at prøve, selv om det ikke ender med et IKEA køkken). Ved ikke om de store firmaer har sådan en løsning også?
  Min moster har lige fået nyt køkken og der er det en stor plade, gryderne står på. Det er hun meget glad for. Og så vil jeg anbefale en ovn i højden, så man ikke skal bukke sig ned for at tage ting ud og ind. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja IKEA har sådan en - hvad gør man når man synes det er så kedeligt at tegne det. Nå, men vi går igang med at søge inspiration.

   Slet
 2. Jeg troede da det var helt normalt at knalde panden mod emhætten, og at bagepladen skal vendes halvvejs gennem bagetid. Men det er det ikke?! Hmmm ... God fornøjelse med at finde den helt rigtige løsning til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha - jeg vil af med den emhætte. Og de tilhørende buler i panden. :-)

   Slet