onsdag den 9. november 2016

Noget om tid

Tiden er en underlig elastisk størrelse.
Tag for eksempel Margrethe. Der er ti år til hun bliver tyve. Og bare ved tanken får jeg fuldstændig åndenød af skræk og rædsel og stress. Så flytter hun hjemmefra og ti år er jo ingenting. Ti år set i det perspektiv er ganske kort tid. Det føles som et knips med fingrene.
På den anden side er det 10 år siden jeg fik Margrethe. Og det er ti år siden jeg lige havde afleveret mit speciale. Det er altså ti år siden, at jeg ikke havde nogle børn overhovedet. Og det er ti år siden, at jeg kun lige var færdiguddannet. Og siden da har livet skiftet retning uendelig mange gange og bugtet sig helt vildt - så jeg kan, når jeg ser tilbage, slet ikke genkende mit liv fra dengang. Det virker som en hel livstid siden. Det virker som virkelig længe siden. Og i det perspektiv er ti år jo uendeligt lang tid. Så Margrethe flytter hjemmefra lige om lidt. Men i et helt andet liv om så lang tid, at vi kan nå at leve et helt liv inden hun flytter.

Vi kan nå at blinke. Blink.

Og vi kan nå at få to børn, otte jobs, tre nye ejendomme, tre biler og to katte. Og vi kan nå at flytte 400 km to gange. Bum.

Vi kan nå helt nye liv.

På ti år.

Tiden er i sandhed elastisk.

Fra lille....

Til større - næsten 10 år


2 kommentarer:

  1. Du har så ret og det er skræmmende så hurtig tiden den går. Man bliver specielt bevidst om det, når man ser på sine børn. Jeg har en på vej til 19, jeg synes lige jeg gik rundt med ham i armene fordi han ikke ville sove. Og det er virkelig skræmmende at forestille sig, at de næste 19 (eller 10) år måske vil komme til at gå lige så stærkt. Så skal jeg skynde mig at blive bedre til at leve i nuet!!

    SvarSlet
    Svar
    1. At leve i nuet er det eneste sted man kan leve. Vi skal bare indse det.

      Slet