tirsdag den 6. september 2016

Boganmeldelse af 'I lige linje' af Anna Grue - alternativet til reality-tv


Den nyeste bog om den skaldede detektiv Dan Sommerdahl er en ganske let læselig krimi, som jeg egentlig godt kan lide at kværne mig igennem imellem de mange bøger jeg læser. Jeg har læst alle de andre i serien og så kommer man jo til at kende persongalleriet og følger med i de mange sidehistorier, der udspiller sig uafhængigt af hovedplottet. Som jo er krimien.

I ’I lige linje’ handler det meget om Dans søgen efter fortiden, da hans egen mor har fået en hjerneblødning og derfor har mistet evnen til at tale, og efterfølgende ikke er i stand til at fortælle om den fortid, hun så omhyggeligt har holdt skjult. Selve plottet i krimien foregår i den lille by Christianssund, som lægger gader til hele serien, hvor to gode venner dør indenfor ganske kort tid. Da den første dør ved en tilsyneladende uheldig ulykke på en racercykel sker der ikke så meget, men da så vennen dør kort efter – og det bliver tydeligt, at vennens død er overlagt mord, ja så kæder Dan (som vanligt igennem serien) begivenhederne sammen og får hjulpet det lokale politi og hans bedste ven Kriminalkommissæren med selve opklaringen.

Bogen er skrevet over præcis samme læst som alle bøgerne om privatdetektiven Dan Sommerdahl, men ikke desto mindre fungerer de som lette sommer-krimier (eller vinter-hyggelige krimier). Og jeg synes den er helt perfekt til sol-stolen eller sofaen når man skal have en pause fra dybsindighed, hverdag og tanker. Der er ikke noget særligt åndfuldt at hente her, men det skal der jo heller ikke nødvendigvis være hver gang. Og for mig, som bruger bøger som alternativ til tv-underholdning er det faktisk ret fint at have de lette bøger imellem. Ellers bliver det simpelthen for tungt. Lidt ligesom lørdagsunderholdning eller reality-tv til at opveje DR2-programmerne om det fattige Danmark J.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar